Izašao deseti eVOC Newsletter – April 2022

U aprilskom izdanju našeg Newsletter-a, predstavljen je Izazov za inovativna rešenja u oblasti cirkularne ekonomije kojim su predstavnici privatnog sektora, a naročito mala i srednja preduzeća (MSP) iz sektora ugostiteljstva i upravljanja otpadom, pozvani da predlože ideje za industrijsku simbiozu, odnosno uspostavljanje partnerstava koje omogućava da se otpad ili nusproizvod nekog preduzeća koristi kao tuđi resurs. Ovaj poziv objavio je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji uz podršku Evropske unije, i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB). Javni poziv za inovativne projekte u oblasti cirkularne ekonomije produžen je do 16. maja u 16h uz dodatni termin za konsultacije zakazan za 5. maj.

Pored novih, podsetili smo vas na programe koji su još uvek otvoreni a koje smo predstavili u nekom od prethodnih brojeva.

Ovo je deseti u nizu Newsletter-a eVOC Srbija projekta posvećen upravo ovom segmentu podrške VOC operaterima i nadamo se da ćemo i na ovaj način pružiti pomoć i ponuditi odgovore od interesa.

Za više informacija kliknite ovde.