Izašao dvanaesti eVOC Newsletter – Jun 2022

U junskom izdanju našeg Newsletter-a, predstavljen je Izazov za inovacije za čistiji vazduh koji ima za cilј da podrži sprovođenje inovativnih ideja koje će doprineti smanjenju zagađenja i poboljšanju kvaliteta vazduha na lokalnom nivou. Na javni poziv za učešće u ovom Izazovu do 27. juna 2022. godine mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeća, mala i srednja preduzeća, kao i naučno-istraživački instituti, koji imaju inovativne ideje za poboljšanje kvaliteta vazduha. Ovaj poziv u formi izazova objavio je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji uz podršku Evropske unije, i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB). 

Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. godini. Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija, dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama u ukupnoj vrednosti bespovratnih sredstva od oko 3,1 milijarde dinara. Cilj Programa jeste podrška investicijama i podsticaj bržem privrednom razvoju. Javni poziv otvoren je dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine.

Javni poziv za dostavljanje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća u okviru podrške Evropske unije razvoju opština EU PRO Plus Program takođe je nedavno raspisan. Cilj programa je doprinos rastu i razvoju i konkurentnosti mikro i malih preduzeća u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije. Rok za prijavu je 30. jun 2022. godine do ponoći po lokalnom vremenu.

Pored novih, podsetili smo vas na programe koji su još uvek otvoreni a koje smo predstavili u nekom od prethodnih brojeva.

Ovo je dvanaesti u nizu Newsletter-a eVOC Srbija projekta posvećen upravo ovom segmentu podrške VOC operaterima i nadamo se da ćemo i na ovaj način pružiti pomoć i ponuditi odgovore od interesa.

Za više informacija kliknite ovde.