Izašao prvi eVOC Newsletter – jun 2021

Podrška VOC operaterima u Srbiji jedan je od ciljeva projekta eVOC Srbija i u okviru projekta uspostavljen je Info centar koji je dostupan svim operaterima i državnim organima u administrativnom, tehničkom i informativnom smislu, kada je reč o pitanjima u oblasti emisija isparljivih organskih jedinjenja. VOC operateri su preduzeća koja podležu zakonskim obavezama u pogledu korišćenja isparljivih organskih jedinjenja (VOC – Volatile Organic Compounds). 

Posebna pažnja posvećena je obezbeđenju informacija o dostupnim fondovima za mala i srednja preduzeća za tehnološka unapređenja, inovacije i usaglašavanje sa VOC propisima. Ovoga puta predstavljen je Program inovacionih vaučera Fonda za inovacionu delatnost kao i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2021. godini Ministarstva privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Ovo je prvi u nizu Newsletter-a eVOC Srbija projekta posvećen upravo ovom segmentu podrške VOC operaterima i nadamo se da ćemo i na ovaj način pružiti pomoć i ponuditi odgovore od interesa. Za više informacija kliknite ovde.