Projekat eVOC Srbija podržao takmičenje “Tech case study 2021”

Projekat eVOC Srbija i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu podržavaju ovogodišnje takmičenje učenika završnih godina srednjih škola “Tehnološka studija slučaja” (Tech case study 2021) koje se održava pod sloganom “Testiraj svoje inženjerske veštine”. Takmičenje treću godinu zaredom organizuje Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu na inicijativu Studentskog parlamenta fakulteta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Cilj “Tehnološke studije slučaja” je da se srednjoškolci iz cele Srbije upoznaju sa poslom tehnologa i da se oprobaju u rešavanju realnih problema iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja i na taj način testiraju svoja inženjerska znanja.

Pozivamo sve srednjoškolce i njihove profesore da se prijave putem sledećeg linka do 23. aprila u 12 časova na takmičenje koje se odvija u tri faze. U prvoj fazi takmičenja 24. aprila 2021. godine će biti održana uvodna predavanja i radionice za sve takmičare, nakon čega će timovi dobiti studiju slučaja koju treba da reše. Preliminarno rešenje timovi treba da pošalju do 28. aprila 2021. godine. Za finalno takmičenje će se kvalifikovati timovi koji imaju najviše bodova po mišljenju stručnog žirija i koji su dali najkreativnija rešenja za studiju slučaja koja im je data kao zadatak. Deset do petnaest najboljih timova će se takmičiti pred stručnom komisijom na finalnom nadmetanju u sredu, 12. maja od 11.00 časova na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja publike prošle godine i specifičnosti vezanih za pandemiju Covid-19, finale će biti strimovano preko društvenih mreža, da bi što šira publika mogla da prati takmičenje i glasa onlajn za svoje favorite. Tri najbolja tima koja daju najinventivnija rešenja u finalu koristeći znanja iz oblasti održivog razvoja dobiće vredne nagrade koje je pripremio fakultet i projekat eVOC Srbija. Pozivamo vas da se prijavite! Vidimo se u finalu!