Prvi liflet projekta eVOC Srbija

Prepoznali smo da je veoma važno da informacije u vezi propisa i primene isparljivih organskih jedinjenja (VOC) budu lako dostupne zainteresovanoj javnosti, zato je sakupljanje i distribucija informacija o dobroj praksi koja se odnosi na smanjenje potrošnje ili zamenu rastvarača, kao i smanjenje zagađenja prouzrokovano emisijom VOC jedna od naših aktivnosti. 

Ovo je prvi liflet projekta eVOC Srbija posvećen upravo ovom segmentu podrške VOC operaterima i nadamo se da ćemo i na ovaj način pružiti pomoć i ponuditi odgovore na pitanja od interesa.

Smanjenje emisija VOC i usklađivanje sa Uredbom zahteva značajna ulaganja u moderniju opremu i unapređenje tehnološkog procesa i organizacije proizvodnje, kao i postavljanje uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova. U tom smislu ulaganje u razvoj i primenu inovativnih rešenja za smanjenje emisija VOC može doneti korist proizvođačima, ali i široj društvenoj zajednici.

U fokusu današnje priče je firma Tetragon koja se gotovo trideset godina bavi proizvodnjom lepkova namenjenih kupcima iz različitih grana industrije. Ova firma dobila je finansijska sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj ekološki prihvatljivih kontaktnih lepkova na vodenoj bazi, koja su im omogućila 50-60t manje emisija VOC na godišnjem nivou.

Za više informacija kliknite ovde.