Finale takmičenja “Tech case study 2021” uz podršku projekta eVOC Srbija

Projekat eVOC Srbija i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu podržali su takmičenje učenika završnih godina srednjih škola “Tehnološka studija slučaja” (Tech case study 2021) koje se ove godine održava pod sloganom “Testiraj svoje inženjerske veštine”. Takmičenje treću godinu zaredom organizuje Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu na inicijativu Studentskog parlamenta fakulteta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Cilj “Tehnološke studije slučaja” je da se srednjoškolci iz cele Srbije upoznaju sa poslom tehnologa i da se oprobaju u rešavanju realnih problema iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja i na taj način testiraju svoja inženjerska znanja.

Interesovanje srednjoškolaca i njihovih profesora bilo je veliko u polufinalu takmičenja koje je i ove godine zbog specifične epidemiološke situacije održano onlajn. Za finalno takmičenje su se kvalifikovali timovi koji su imali najviše bodova po mišljenju stručnog žirija i koji su dali najkreativnija rešenja za studiju slučaja koja im je data kao zadatak. Ovogodišnja studija slučaja predstavlja realan problem pakovanja i ambalaže u prehrambenoj industriji sa ciljem smanjenja emisije isparljivih organskih jedinjenja (VOC). Deset najboljih timova će se takmičiti pred stručnom komisijom na finalnom nadmetanju u sredu, 12. maja u 11.00 časova na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja publike prošle godine i specifičnosti vezanih za pandemiju Covid-19, finale će moći da se prati preko društvenih mreža da bi što šira publika mogla da prati takmičenje i glasa onlajn za svoje favorite. Tri najbolja tima koja daju najinventivnija rešenja u finalu koristeći znanja iz oblasti održivog razvoja dobiće vredne nagrade koje je pripremio fakultet i projekat eVOC Srbija. Pozivamo vas da pratite takmičenje i glasate na zvaničnom YouTube kanalu Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu.